Неуспешното начало с 0:0 в Каварна срещу Локомотив (Пловдив) подразнило сериозно шефа на Лудогорец Кирил Домусчиев. Разградчани са твърдо решени да вземат трите точки в събота срещу Берое. Източници от Стара Загора споделиха за БЛИЦ, че в града вече има сериозна информация, че Домусчиев е провел нужните разговори с БФС и съдийската подкрепа за тима му ще бъде засилена. Грешна стъпка на негостоприемния стадион под Аязмото утре сериозно ще разклати стола на Ивайло Петев, а кандидати за него не липсват.

Съдийската подкрепа за Лудогорец щяла да се изразява с удобни за тях назначения през целия сезон. Това се доказа още с наряда на Станислав Тодоров от Шумен в първи кръг срещу Локо (Пд). Опасенията на "смърфовете" не бяха напразни и Лудогорец беше явно подпрян от съдийската бригада, след като редовен гол на Здравко Лазаров беше несправедливо отменен поради несъществуваща засада.

"Попитайте Атанас Узунов. Той има достатъчно вътрешна информация от Съдийската комисия и ще ви обясни по-подробно каква е схемата. Подозираме, че утре няма да ни оставят да играем футбол. Ивайло Петев яде пасти, а Домусчиев му ги купува", изригнаха пред БЛИЦ от Стара Загора.

Под Аязмото се притесняват, че Стефан Спасов също може да е в схемата. Пернишият рефер е добър познайник на утрешния съперник на Лудогорец - Берое. Преди година от щаба на старозагорци изреваха от съдийството му в спора за Суперкупата на България на стадион "Васил Левски" срещу Литекс. Във въпросната среща Пастата показа различен критерий и спести картони за груби нарушения на "оранжевите", които спечелиха трофея след продължения (2:1).

Сайтът на Берое дори озаглави материала си за двубоя "Пастата поднесе Суперкупата на Литекс".

"Не ми се коментират съдиите. Фактът, че мачовете вече не се дават по телевизията оказва влияние. Видяхме го още в Ловеч", каза за БЛИЦ наставникът на Берое Илиан Илиев.

"Един наш треньор беше казал, че в такива случаи трябва да вкараш 2-3 гола преди да дойде съперникът и съдиите, за да не се притесняваш. Ние нямаме лоби и ще се борим на терена", допълни Илиев.

БЛИЦ научи също, че заралии ще следят под лупа съдийските изяви на Стефан Спасов и са готови да докажат всяка грешка с видеоматериали, въпреки липсата на телевизионно излъчване.