Скандалните разкрития около трансфера на Карлос Диого в ЦСКА продължават. Уругвайският вестник “Овасион” разкрива, че пристигането на защитника в София е било с цел и всичко е планирано, за да бъде източен английски клуб. Според изданието целта на контракта на Диого с ЦСКА е бил да покаже на клуб от Висшата лига на Англия (б.а. - името на отбора не се споменава), че е желан и от други тимове, с което да си уреди по-голяма заплата, а мениджърите му да вземат по-сериозна комисионна. Именно поради тази причина в договора с ЦСКА е имало клауза, че състезателят може да си тръгне по всяко време.

Далаверата на Диого и мениджърите му обаче се провали и засега той остава без отбор, а и трансферният прозорец в много от първенствата вече затвори.

Още вчера президентът на Палмейрас, който уж проявяваше интерес към Диого, заяви категорично, че никога не е стояло на дневен ред привличането на бранителя. Така, фактът, че Луис Фелипе Сколари и Палмейрас спешно се нуждаят от Диого, се оказа пълна лъжа./БЛИЦ