Валентин Илиев призна превъзходството на Лудогорец при победата с 2:0 срещу ЦСКА на „Българска армия“.

„Ние играхме под възможностите си, а Лудогорец показа хубав и ефективен футбол. Причината е, че не играхме, както можем. Всеки искаше да даде най-доброто, но не се получи. Не знам, може да е имало и пренавитост. Продължаваме напред и ще чакаме следващия си шанс. Моментната форма на Лудогорец е по-добра, няма какво да се заблуждаваме. Нашата форма в момента не е това, което можеше да ни донесе победата днес. За мен лично не играхме футбола, който можем. Можем много повече, отколкото показахме днес”, коментира Валентин Илиев.

„Победите са неприятни, притеснително беше в началото на сезона. Сигурен съм, че сега ще съберем сили и характер да продължим напред и да се борим за победи. Не играхме това, което можем, защото съм виждал как играем в други мачове, на тренировки. Не би трябвало тази загуба да доведе до срив преди мача с „Левски“. Футболистите не са някое дете на 10 години да се пречупва от една загуба. Всеки трябва да си направи хубав разбор, по какъв начин се е представил и какво е дал на отбора да помогне“, допълни бранителят.

„Това, че сме победили вечния съперник не означава, че сезонът е свършил. Трябва да се борим до края, мачовете в България не се изчерпват само с ЦСКА и „Левски“. Какво значи, победили сме „Левски“ и да спрем да играем ли? Това не е нормално според мен“, каза още Илиев.

На въпрос, чувства ли се отсъствието на Стойчо Младенов, Валентин Илиев каза: „Естествено, с него на скамейката е по-сигурно, чувстваме респект. Не искам да се оправдавам по някакъв начин, следващият мач пак ще е така, ще бъдем без него. Какво значи, че трябва да излезем и да не играем ли?! Така са решили, търсят се всякакъв начин, но няма да се предадем.“/БЛИЦ