Бившият президент на Професионалната футболна лига Валентин Михов коментира ситуацията около телевизионните права в “А” група. Както стана ясно, след намеса на държавата и плащане на дълга от над 1 милион лева, който БНТ имаше към клубовете, мачовете ще бъдат излъчвани директно. Сумата обаче ще бъде преведена директно от държавата към БНТ, а от там през БФС до клубовете, т.е. посредникът Валентин Михов остава изолиран.

“Ние имаме точно и ясно подписан договор. Защо се подписват такива, когато се нарушават. Не знам за никаква среща, от вас научавам. Единствено ми се обади Венци Стефанов да ми каже, че ще се събират шефовете на клубовете. Няма да допусна да вършат неща зад гърба ми. Не съм уведомен и за срещата с Боби Михайлов, Вяра Анкова и представители на държавата, за която вие ме уведомявате. Казах няколко пъти, аз ще направя компромис, отказвам се от неустойката, която БФС ми дължи по договор. Защото цяла година чакам парите от БНТ. Отказвам се от неустойката, тъй като съм футболен човек и не искам да ставам причина за непредаването на мачовете по телевизията”, коментира Валентин Михов пред БЛИЦ.

“Настоявам обаче да получа 170 хиляди лева, които се водят разходни. Това са пари, които са мои направени разходи по изработка на рекламни клипове, пана и т.н. Подчертавам, аз не искам да участвам в нов договор за телевизионните права, но трябва да бъде изчистен старият”, допълни Михов.

"Ако искат от утре до утре да ме канят е несериозно. Бил съм президент на БФС, ЦСКА, ПФЛ, нека си имаме уважението. Ако ми се обадят през нощта, няма да е сериозно. Никой не ме е канил, не ми е звънял”, завърши футболният ръководител.