Нападателят на Манчестър Сити Валери Божинов ще бъде на линия за гостуването на Ейре, научи БЛИЦ.

Българският нападател вчера започна титуляр за "гражданите" в домакинството на Съндърланд, но бе заменен в 65-ата минута. Божинов напусна накуцвайки терена. Днес стана ясно, че травмата му не е тежка като тя е причинена от голямото натоварване след дълга пауза. Нападателят е с мускулен спазъм, който той е получил още на тренировката на Сити в събота.

Днес Божинов се завръща в България и се очаква да премине ядрено-магнитен резонанс. БЛИЦ научи, че той може да пропусне тренировката на националите, която е от 16:00 часа на стадион "Васил Левски", но от утре се очаква да се включи на пълни обороти в заниманията.

Селекционерът Станимир Стоилов силно се надява травмата на Божинов да отшуми напълно и той да излезе титуляр в събота в Дъблин. Както е известно, България ще бъде без Димитър Бербатов в изключително важната световна квалификация срещу Ейре. Митко получи контузия в глезе в съботната загуба на Манчестър Юнайтед с 0:2 от Фулъм. Кракът му е в ботуш и ще има нужда от лечение поне две седмици. /БЛИЦ