"Няма да се откажа от Закона за хазарта. Държавата няма да допусне ликвидирането на Левски по финансови причини". Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти във връзка с внесените от него промени в Закона за хазарта.

„Юни месец 2018 г. внесох аналогичен законопроект. От цялото мислене законопроектът стана още по-прецизен, още по-взискателен и още по-полезен за държавата. Недейте очаква някой да премисли, особено пък аз“, каза Симеонов. Според него законопроектът е полезен за държавата, защото ще прекрати едно ограбване в областта на хазарта и ще насочи много сериозни финансови ресурси към спорта в България и здравето на страната.

Във връзка с притесненията на Левски по отношение на закона, Симеонов обясни, че това подлежи на проверка. „Първо, не е ясно какъв е размерът на спонсорството по отношение на Левски. На думите на основния спонсор (б.р. - Васил Божков) не мога да вярвам. Има доста разминавания в цифрите, които той споменава, както и неговите представители и глашатаи. Говори се, че „Национална лотария“ е внесла за 2019 г. 70 млн. лв. такси, справката на Комисията по хазарта е, че са внесли 19,7  млн. лв. Вижте какви сериозни разминавания, така трябва да се постави под съмнение всяко изявление за спонсорирането на Левски. Дали е толкова значимо и дали то определя съществуването на отбора. Във всички случаи държавата не би трябвало и аз мисля, че няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини. Ако те сами си го направят със своите резултати, това си е техен проблем“, коментира Симеонов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

На въпрос дали с този закон удря частния бизнес, той уточни, че няма такова нещо. "Няма частен бизнес, в случая има едни закони, които са създадени в услуга на конкретна фирма и конкретно лице по време на правителството на "Орешарски" и рано или късно това ще стане".

Попитан дали се притеснява, че ГЕРБ ще се откажат от намерението си да подкрепят Закона за хазарта, Симеонов отговори: "Аз правя това, което трябва да направя. Отговарям пред собствената си съвест. Нека колегите от ГЕРБ и всички останали партии, включително и БСП, отговарят пред собствената си съвест."

Той припомни, че БСП не трябва да бъдат прескачани, тъй като преди две години са изразили подкрепа за законопроекта му. Във връзка с евентуална среща на министър-председателят Бойко Борисов и феновете на Левски и той дали би се срещнал с тях, лидерът на НФСБ обясни, че никой не търси среща с него като вносител. "С кого ще се среща премиера Борисов си е негово право и негов ангажимент", допълни Симеонов.