Доскорошният треньор на „Локомотив” (София) Валерий Дамянов даде скандално интервю за вестник „ШОУ”.
„Работих само 20 дни с “Локомотив”. Затова кратко време с моя екип и футболистите направихме много. Можеше да се получат сериозни неща. Отборът започваше да придобива облик. Заради новите шефове и по-специално заради Петър Касев обаче всичко се провали. По собствено желание напуснах “Локо”, защото не желая да работя с хора, които не си държат на думата. Касев за 10 дни ме излъга 46 пъти!

Това са хора, които са несериозни. А според мен трябва и на психиатър да отидат. Момчетата не желаят да играят за “Локо” (Сф) под тяхното ръководство”, категоричен е Дамянов.

„На много места съм работил, но такива като тия не съм виждал. В петък ми се обади Иво Аспарухов, за да ме увещава да се върна. Отказах, разбира се. Новият шеф и адвокатът Михаил Михайлов атакуваха играчите, за да ходят да играят в Гоце Делчев срещу местния „Пирин”. Момчетата обаче застанаха зад мен и отказаха да участват в този цирк. По този начин загубихме служебно във втория кръг на Югозападната „В” група”, добавя 57-годишният специалист.

„Знаете ли как се оправдава Касев? Постоянно ми твърди, че е катастрофирал и поради тази причина не можел да се вижда с мен. Как да му вярвам на този човек?!

Най-голямата ми болка е че беше извършено престъпление в школата на “Локомотив”. На Николай Гигов никога няма да му простя, че ни изгони децата. Каквото иска да разправя, каквито и милиони да казва, че е давал...Той не направи нито едно игрище. Не е направил “Локомотив” да просъществува напред. Надали има по-лошо нещо от това да изгониш децата на целия квартал. За мен Гигов не е направил нищо добро за “Локомотив”! Той е пълен безхаберник!”, казва още Дамянов.
ЧЕТЕТЕ ИНТЕРВЮТО В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК „ШОУ”