Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев остана доволен от успеха на тима с 2:0 срещу Славия в мач от 6-ия кръг на първенството.

„Може би най-силният ни мач бе този срещу Спартак Варна. Новите попълнения са футболисти на втория отбор. Наблюдаваме постоянно и втория, и третия отбор“, заяви Илиев минути след края на мача в Бистрица.

Той изрази надежда контузените в отбора скоро да се възстановят: „Силно се надявам някои от контузените да се възстановят. Утре Реян (б.р. Даскалов) ще премине прегледи. Симеон Василев няма да се върне скоро“.

„Имаме страхотни млади момчета. С огромен потенциал сме, но ако трябва да говорим за широчина и опит, имаме 13-14 човека с по-голям опит в Европа и efbet Лига. Не трябва да обременяваме младите, че трябва да изкарват мачовете. Ще дойде моментът, когато ще са лидерите в отборите си и ще се налага да помагат на млади момчета като тях“, похвали младоците в отбора Илиев.

Той коментира и трансферната ситуация в тима: „Ако се появи добър футболист като възможност, защото към днешна дата няма такава, кой би отказал добър футболист?“.

„Със сигурност, независимо от това, че групата ни не е достатъчно голяма и с доста млади момчета, се опитваме да си говорим с тях. Карам ги да мислят, че независимо къде играят, ще се борим за победа. Невинаги се получава, но това е част от футбола. Да не излезем като отбор и да не дадем максимума от себе си, това никога няма да го позволя и те много добре го знаят. Няма да се откажем от идеята си да даваме път на младите. Те ще бъдат много по-лесно развити от повече опитни и качествени състезатели около тях“, допълни той.

Въпреки че ЦСКА 1948 не допусна гол, треньорът намери грешки в играта на тима в защита: „Независимо от сухата мрежа, има доста неща за корекция. Най-вече говоря за последните 10-15 минути. Футболът е проста игра. Когато си под преса, трябва да играеш простичко, а не да дадеш невероятен пас през пет човека. Трябва да се научим да играем простичко и това ще ни донесе успех. Така смятам аз“.

„Познавам Ботев Враца. Те са добър отбор. Аз също имам добър отбор и можем да се поздравим с успех. Ако ги подценим, ще страдаме. Освен огромната умора срещу Локомотив София, си мислехме, че ще вземем лесно мача. Всеки се бори за победа и да изхранва семействата си. Ботев Враца не е отбор, който трябва да бъде подценяван“, завърши Илиев с поглед към мача срещу Ботев Враца.