Треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев даде обширно интервю пред румънското издание Golazo.ro. В северната ни съседка описаха наставника по интересен начин: "Физически не е мръднал от времето, когато носеше екипа на Стяуа, но духовно е по-богат". 

"Имаме много добър млад състав. Отборът е смесица между млади играчи и такива с повече опит. Откакто започнах, има 7-8 футболисти, които играха за първи път в елита на България, както и в евротурнирите. Това е много важно за мен. Но от друга страна, е много голям скок за тях. Когато аз бях на 17 години, не мислех, че ще играя в Европа. При сегашните футболисти това е възможно", коментира бившият защитник.

"Исках да бъда директор след края на състезателната ми кариера. Преди да стана помощник-треньор в Румъния, започнах като старши в четвърта лига с ЦСКА 1948. Спечелихме я, а след това и Трета. Когато бяхме във Втора лига, се разделихме. После отидох в Румъния и като се върнах в България, го направихме във втория отбор на ЦСКА 1948. Бях и в Спартак (Варна). Беше хубаво време и ме научи на положителни и отрицателни неща. Собственикът тук ми даде шанс да тренирам първия отбор. Знам, че може да е още по-добре, стремим се да го постигнем", каза Валентин Илиев.

"Преди няколко години ЦСКА имаше финансови проблеми. Какво стана, как стана, не знам... Надявам се в Румъния, но и в България да дойде ден, когато ще има само един отбор ЦСКА и един Стяуа. Засега не виждам как ще стане, но така бих искал. Дали ще се случи или не, само Бог знае. Привържениците не са много доволни и затова се надявам да дойде ден, в който ЦСКА да има само един отбор", коментира треньорът на ЦСКА 1948.

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025