Членът на Изпълкома към Българския футболен съюз Валентин Михов бе виртуален гост на спортното шоу „Пред Банята” и отговори на редица въпроси, свързани с българския футбол. Футболният деятел определи, че е трудно да се прецени кога е подходящо да се възобнови родното първенство. Михов не отговори конкретно дали би се кандидатирал за шеф на БФС, но допълни, че винаги е готов да помага заради големия си опит”

„Вкъщи съм и спазвам дисциплината. Понякога излизам, все пак и аз съм човек” започна шеговито той.

„На мен ми се иска да гледам футбол скоро, но това, което гледам и слушам от щабове и ръководства, започвам да си мисля дали футбола и здравето е по-важно. Гледам по европейските страни и си мисля, че може да се съгласува, но е важно да не се предизвикват контузии, защото знам колко е тежко.”

„Ако по-рано започне, трябва да се изиграе цялото първенство, защото така ще бъде справедливо, но не зависи от мен и вас. Най-добрe ще е ако има пауза от две седмици между двете първенства, за да има и подготовка за футболистите, което е много важно. Реално и за мен по-добре е да се изиграят срещите. Преди да се вземе решение, трябва да се мисли. Едва ли ще се намери корифей, който да каже кое е най-правилното сега. В Европа започнаха да отпускат мерките, което може да даде и на нас повод, за да намерим решение” бе оценката на Вальо Михов.

„От 15-16 години искам Лигата да управлява първенството, както е в Европа. Нашето предложение на времето бе да има по-малко отбори в шампионата, което не се прие.”

„Разумните от УЕФА и ФИФА трябва да се замислят за решенията си, защото може да се окажат препъни камъка. Трябва да се мисли и да се правят разумни компромиси, за да започне дишането във футбола и хората да вдигат глави.”

„Вие може да прецените дали мога да се кандидатирам за президент на БФС. Има много време, има настроение за промяна на цялото футболно ръководство. Младите трябва да влизат, но около тях трябва да има хора с опит и оптимизъм, защото така опитът отива на вятъра. Мога да помагам. Не мога да кажа дали ще се кандидатирам. Много тояги съм изял въпреки постигнатите резултати, които са били над оттогава, когато съм поел” завърши Валентин Михов.