Защитникът на Левски Килиън ван дер Каап даде интервю за нидерландското издание "Еlfvoetbal". 23-годишният бранител стана част от „сините“ в началото на годината, когато премина като свободен агент, след като се раздели с датския Виборг. От началото на сезона Ван дер Каап има 17 мача и един гол за Левски. В интервюто той говори за трансфера си на „Герена“ и целите си със синия екип.

"Левски имаше интерес към мен още през миналата година, когато играех в израелския Макаби (Нетаня), но през лятото аз реших да приема офертата на Виборг. В датския клуб нещата не се получиха. Присъединих се към подготовката твърде късно, а вече имаха изграден титулярен състав, който се представяше добре. Пред мен не се откриха много възможности да играя. Така през зимата от Левски отново проявиха интерес и този път аз не мислих много и приех офертата. Просто исках да бъда на терена“, заяви Ван дер Каап.

„Сега играя на най-високо ниво и направих добра крачка напред в развитието ми. Спечелихме купата, играхме в Европа, а това е нещо, което няма да забравя. Може би един ден ще искам да направя следващата крачка, но в момента съм концентриран изцяло върху изявите си в Левски. Искам да печеля трофеи и да помогна да отбора да постигне още по-добри резултати", категоричен е централният бранител“, допълни нидерландецът.

„В чужбина станах по-стабилен психически. Научих и много за футбола. В България се работи много за дефанзивния аспект от играта. Набляга се на позиционирането, на това как да пазиш нападателите и да играеш за резултат. Това ме прави още по-завършен защитник", анализира футболистът на „сините“.

"Левски е много голям клуб в България. Феновете често искат да си направят селфи с мен или да получат автограф, когато ме забележат. Любовта към клуба е в сърцата им. По време на някои тренировки се събират стотици хора, за да ни гледат. На мачовете постоянно се чуват барабани, а феновете не спират да пеят през всичките 90 минути“, отбеляза бранителят.

"Дербито срещу ЦСКА е много напрегнато. От съображения за сигурност мачът се игра на Националния стадион и по светло в следобедните часове. Досега не бях преживявал подобно нещо, беше много напечено. След победата феновете ни бяха изключително щастливи. Беше невероятно. Целият град стана син", призна Килиън ван дер Каап.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига