Аржентинският халф на ЦСКА Федерико Варела получи наградата си за играч на 26-ия кръг  на efbet Лига. След него петицата оформиха Емануил Манев от Царско село, Вандерсон от Лудогорец, Жорди Кайседо и Жул Кейта от ЦСКА.

"Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен. Голямо удоволствие е. Това е отплата за моя труд и съм много щастлив.

Работата ми е да давам пасовете. Искам да вкарвам голове, но не по-малко важни са и асистенциите. Работя всеки ден усилено и на всяка тренировка искам да показвам моите качества. Необходимо ми е доверието на треньора, за да го показвам и на терена. Откакто дойде Любо Пенев, имам пет двубоя, което много ме радва. Имам доверието на треньорския щаб", заяви Варела.

"Тренировка след тренировка показах качествата си. С това убедих треньора. С дебютния си мач дадох асистенция на Кайседо и оттам нататък се възползвах от възможностите. Нов съм и знам, че трябва адаптация. Знаех, че когато получа възможност, няма да я изпусна. Радвам се, че станах важна част от тима.

Много съм щастлив в клуба. След моят престой в Испания бях за малко в Турция, но имаше проблеми с договора ми и станах свободен агент. Получих възможност да дойда в ЦСКА. Знаех, че това е най-добрият отбор в България и не се замислих.

Когато пристигнах в България беше трудно, защото жена ми бе в напреднала бременност. За щастие всичко мина добре и сега се наслаждавам на футбола.

Откакто дойде Любо Пенев, идеята е да спечелим всичко. Идват плейофите и ако развием нашата игра, ще постигнем най-високото място. Финалът е много важен, но преди това имаме много мачове с преки конкуренти, които трябва да спечелим.

Останах много впечатлен от феновете. Гледал съм видео каква атмосфера създават и колко помагат на отбора. Във всеки мач се чувстваме като у дома с тези привърженици. Забелязахме тяхното присъствие. Представям си, когато могат да напълнят стадиона. Ще бъде невероятно", завърши аржентинецът.
Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството