ЦСКА започна финални преговори с крилото на Палермо Игнасио Варела. Младият уругваец през есента игра като преотстъпен в “Ботев” (Враца) и с добрите си игри привлече вниманието на скаутите на "армейците". Шефовете на ЦСКА искат най-късно до края на седмицата да финализират сделката, за да може Варела да се включи в подготовката на тима. Проблем може да се окаже високата цена, която от Палермо са поставили на талантливия южноамериканец. През 2011 година италианците платиха 2,8 млн. евро за него.

"В момента съм в Сицилия, тренирам и чакам развитие около бъдещето ми. Още не знам къде ще играя през пролетта. Причината е, че в Палермо не са сигурни дали ще приемат офертата от ЦСКА. Аз обаче не искам да оставам, тъй като ми се играе. Затова се надявам, че ще играя в ЦСКА", заяви крилото пред "7 дни спорт".

Ръководството на “Боте”в (Враца) вече даде разрешението си Варела да премине в ЦСКА. Врачани имат договор за преотстъпването на уругваеца до лятото на тази година и се надяват, че ако младокът акостира на "Армията", на клуба ще бъде изплатена компенсация за преждевременното прекратяване на договора на играча. Треньорът на “Ботев” Тони Здравков обаче смята, че Варела е прекалено скъп за ЦСКА.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ