Литекс има едва варианта за провеждане на реванша от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата трябваше да се състои днес от 20:45 часа, но пороен дъжд принуди делегатът и съдийската бригада да я отложат с 24 часа.

Първият вариант е двубоят с Верис все пак да се състои в Ловеч. За целта теренът, който бе силно наводнен от пороя над града, трябва да бъде в идеално състояние.

В момента машина отводнява игралното поле, но няма гаранция, че до утре, 20:45 часа, теренът ще бъде в условия, позволяващи да се играе нормално футбол. Освен това прогнозите за времето не са добри. В това се крие и рискът. В случай, че ловчанлии настояват да домакинстват на своето съоръжение и нов порой попречи на провеждането на срещата, тогава на Верис ще бъде присъдена служебна победа и след 0:0 в първия мач ще се класира за следващия етап.

Ето защо вторият вариант - Националният стадион "Васил Левски" в София, изглежда най-приемлив за Литекс. Делегатът на двубоя вече е информирал УЕФА за казуса и чака отговор. При положение, че двубоят се състои в столицата, "оранжевите" са застраховани в случай, че времето се развали и отново не позволи двубоят да се играе. Тогава ще се намеси Европейската централа, която ще определи нова дата.

Съществува и вариант срещата да се играе в Стара Загора.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа