Два мача предлага днешната програма на ефбет Лига. от 18:45 часа ЦСКА 1948 посреща Черно море в търсене на първи успех през този сезон. Столичани са на последното място в класирането, докато съперникът им се стреми към първата позиция и е един от четирите отбора, заедно с ЦСКА, Ботев (Враца) и Лудогорец, които още нямат загуба в първенсвото.

Очаква се довечера “червените” ще започнат с двама нападатели в лицето на Галин Иванов и Валентин Йосков. Малко зад тях ще играе Георги Русев, а на вратата се завръща националът Даниел Наумов, за когото се разбра, че е бил близо до сензационен трансфер в Атлетико Мадрид. 

Аут от състава на Черно Море е Фоде Гираси, който има лека контузия. В предни позиции ще се разчита на Родриго Енрике, а по фланговете ще играят Файсел Касми и Леандро Андраде. Двойка централни защитници отново ще са Живко Атанасов и Влатко Дробаров. 

В 21:00 часа е другата среща от програмата. В нея Лудогорец посреща завърналия се в елита Локомотив (София). Разградчани със сигурност ще  търсят поредна победа в шампионата (2 победи от два мача до момента), но ще трябва да го направят с мисъл за реванша с Малмьо в плейофие за Шампионската лига във вторник (22:00 часа).

На вратата на Лудогорец ще е Серджио Пат, а в защита ще действат Сисиньо, Жосуе Са, Георги Терзиев и Шакийл Пинас. Стефан Баджи и Клод Гонсалвеш ще са двойка вътрешни халфове, пред тях ще играят Дорин Ротариу, Доминик Янков и Вандерсон, а атаката ще води Пиерос Сотириу. 

“Червено-черните” се очертават като тим, който няма да е особено резултатен, но в същото време ще допуска малко голове. На “Хювефарма” столичани ще играят прибрано и ще разчитат на контраатаки. Статистиката обаче е изцяло в полза на Лудогорец. Разградчани са спечелили и петте си домакинства за първенство срещу този съперник, а головата разлика е стряскаща - 19:3. 

Efbet Лига - сезон 2021/2022