Нефтохимик гони накуп осем футболисти и треньор. По предложение на спортно-техническия щаб на клуба си тръгват Николай Чипев, Ангел Йошев, Георги Вълчев, Здравко Илиев, Антон Димитров, Антон Вергилов, Герасим Заков и Кевин Кулибали.

Освобождават и бившия старши треньор, а сега консултант в клуба Валери Дамянов. Всички са уведомени, че са ненужни.
С такава новина гръмнаха някои сайтове. Оказа се обаче, че истината е доста по-различна.

“Твърденията за изгонени футболисти са долни инсинуации. Бях изненадан, че и моето име бе замесено. Аз съм си на същия пост в Нефтохимик, както и досега. Не зная кой пуска тези интриги за чистки, за изгонени...Странна работа. Само едно ще вика – повече няма да оставя нещата така. Очаквайте повече новини във вторник. Тогава ще има повече яснота по много въпроси”, коментира Валерий Дамянов пред БЛИЦ.

Изпълнителният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов също отрече, че имало изгонени футболисти. "Искам да заявя, че никой от отбора на Нефтохимик не е изгонен, а освободени футболисти на този етап няма. В групата за предстоящия мач в неделя могат да влязат не повече от 18 играчи и в момента работим с тези, които ще участват в двубоя", каза Костадин Джамбазов пред официалния сайт на клуба.

"Не зная от кого е тази информация за отстранени футболисти. Просто у някои от момчетата се събра повече напрежение, затова в този момент преценихме, че те трябва да бъдат пощадени от големия психологически товар, който се стовари върху тях, както и от медийния натиск, на който е подложен целия отбор. Ние ще продължим да разчитаме на тези футболисти и в бъдеще", добави Джамбазов.


Все още няма яснота дали “новината” от онзи ден е свързана със съмненията в "черно тото". БЛИЦ публикува репортажи от съмнителните мачове на Нефтохимик, в които бяха пуснати прекалено лесни голове. Дори Наско Сираков и Тодор Батков публично се усъмниха в действията на част от футболистите на бургазлии при победата на "Левски" с 6:0.