Уреждат играчите на Спартак 1918 с ведомствени апартаменти, научи "Позвънете: Вестникът". Дружеството собственик на клуба - "Спортен комплекс "Спартак", възнамерява да строи жилищна кооперация, в която поне 20 от апартаментите ще са предназначени за футболисти, треньори и спортно-техническия екип.

Намерението беше потвърдено и от изпълнителния директор Христо Фурчев. "Плащаме всяка година до 50 000 лева за наеми за квартири. Защо да го правим, ако може да си спестим тези пари", аргументира се Фурчев.

Той обаче отказа да даде подробности покрай инвестиционното намерение. Фурчев посочи само, че дружеството, в което 33 на сто от капитала е собственост на община Варна, има доста сериозни инвестиционни планове, които щели да се обявят съвесем скоро. По думите на изпълнителния директор ще се реализират предимно спортни обекти, като на единия от парцелите щяло да има и жилищна кооперация. В момента се водели преговори с евентуален партньор в начинанията, но все още било твърде рано да се анонсира каквото и да е. /БЛИЦ