Войната между ЦСКА и Левски доведе до яростен спор, който е прераснал в скандал, придружен със заплахи и от двете страни, пише в. “Меридиан Мач”. Шефовете на “червените”, които са домакин на Вечното дерби в неделя, и “сините” не подписаха стандартния договор преди срещата.
 
Въпросният контракт е неизменна част от дербито през последните години, като функцията му е да регламентира цените на билетите, както и стадиона или стадионите, на които ще се играе мачът.
 
Най-сериозното разминаване било за цената на билетите за феновете на Левски, които ще плащат по 15 лева, за да бъдат в Сектор “Б” в неделя. От “Герена” настояли за намаляване на сумата, което щяло за важи и за ответния мач през пролетта.
 
Шефовете на ЦСКА отказали да свалят цената на билетите. От своя страна “сините” отхвърлили предложението и двата мача да се играят на “Васил Левски”. От Левски обявили, че дербито през пролетта, на което са домакини, ще се играе на стадион “Георги Аспарухов”.
 
Те оправдали решението си с факта, че ЦСКА ще домакинства през предстоящия сезон на Националния стадион, а не както беше досега на “Българска армия”. Ако двете дербита се играят на “Васил Левски”, “червените” ще имат предимство.
 
Тези две разминавания окончателно качили напрежението между съперниците и преговорите били прекратени. Това значи, че Левски ще получи само 4300 билета за дербито и всичките ще бъдат за Сектор “Б”. Ръководството на ЦСКА е отказало да разделя стадиона на две, както в предходни години. Това е предпоставка за сблъсъци по трибуните в секторите “А” и “В”, където традиционно има фенове на двата отбора.
 
Ръководството на Левски ще получи само 10 ВИП пропуска за ложите на “Васил Левски”. “Червените” няма да пуснат нито един представител на “сините” извън споменатата бройка. Принципно шефовете на ЦСКА не нарушават правилника на БФС с това си решение, но за първи път от много години насам ВИП пропуските за ръководството на гостите за дербито са ограничени до 10.
 
От друга страна много вероятно Левски да пусне в продажба рекордно скъпи билети за агитката на ЦСКА за мача на “Герена” през пролетта. За това вече загатна спорният директор на “сините” Георги Иванов, който публично скочи заради високите цени на билетите за агитката на Левски. Най-вероятно цената на пропуските за “червените” фенове напролет ще бъде 30 лева, тоест двойно по-висока от тази, която “синята” агитка трябва да плати в неделя./БЛИЦ