Доскорошният треньор на Левски Емил Велев отрече да е в конфликт със спортния директор на "сините" Георги Иванов.

"Никога не съм бил в конфликт с Гонзо. Дори, когато взех капитанската лента и я дадох на Георги Петков, пак не сме имали противоречия с Георги Иванов. Никого не съм нападал, просто коментирах играта на Левски срещу Дебрецен", заяви Велев, който гостува в Актуално студио "Дерби" с водещ Георги Симеонов.

Специалистът говори за неубедителното представяне на Левски в мача срещу Дебрецен преди седмица (1:2) и шансовете на "сините" да продължат в груповата фаза на Шампионската лига.

"Няма да е лесно в Унгария, но винаги може да се получи изненада. Не мисля, че нашият отбор е подценил Дебрецен. Просто бяхме стъписани пред гола. Целта на унгарците бе да вкарат един гол в София, а те вкараха два. Първото им попадение беше изненадващо и във важен момент. Все пак има второ полувреме в Унгария. Когато бях старши треньор много исках да привлечем Димитър Макриев, но финансовите условия не удовлетвориха собственика. Жозеф Дезире Жоб не го познавам и нямаше как да го взема без проби", продължи бившият футболист на Левски.

Емил Велев се чувства обиден от това, че след като е станал шампион на България с Левски е бил сменен на поста старши треньор. "Не може като станеш шампион и биеш два мача в Европа да те махнат. Категорично превъзхождахме всички преки конкуренти за титлата. Предложиха ми да стана генерален мениджър в клуба, но все още не съм решил. В момента съм в отпуск и трябва да проведа среща със собственика на Левски. Желанието ми е да работя като треньор. Не се чувствам виновен за нищо по времето, когато бях старши треньор на Левски", каза още Емил Велев.

Според него защитникът Юсуф Рабех е трябвало да бъде отстранен от клуба заради инцидента, в който мароканецът отново беше хванат да кара пиян. "Ако това беше станало по мое време, щях да го отстраня и нямаше да питам отбора. При мен Рабех беше с последно предупреждение", завърши Велев. /БЛИЦ