Треньорът на Локомотив (София) Емил Велев бе изключително разочарован от домакинската загуба с 0:1 от Пирин (Гоце Делчев), след която още повече се усложни задачата на "железничарите" да се спасят от изпадане от "А" група.

"Много лоша загуба. Имаме още три мача, които трябва да ги изиграем и да спечелим необходимите точки, за да останем в групата. Не знам дали голямото напрежение попречи на футболистите да покажат възможностите си. Нивото им е по-високо. Има и такива мачове. С едно минаване на центъра, Пирин ни вкара гол и си чакаха мачът да свърши", коментира Велев след поражението.

"Винаги съм оптимист за оставане в групата. Можем да вземем 9 точки в оставащите 3 мача. Може би като играем срещу по-силни противници изглеждаме по-добре. Нормално е когато отборът не побеждава и пада от отбор като Пирин (Гоце Делчев), публиката да е недоволна. Това е естествена реакция. Ако трябва да изпием горчивата чаша докрай, ще я изпием. Аз не бягам от отговорност. Другата седмица се готвим за мача в Бургас. Изключително останах озадачен като гледах футболистите на Локомотив. Това не са възможностите на нашите футболисти. Ние сме Локомотив, но в момента пишем една срамна страница в историята на клуба", каза още разочарованият Емил Велев.