Дунав (Русе) със сигурност ще зимува на първото място в "Б" група. Това стана ясно след изиграването на част от срещите от последния есенен кръг на първенството. Поморие загуби у дома от Банско с 0:1, а Локомотив (Горна Оряховица) победи Септември (Симитли) с 2:1. Така преди днешното гостуване на русенци на Литекс II в Ловеч те запазват аванса си от 1 точка пред "железничарите" и поморийци и дори при победа могат да го увеличат на 4. Дунавци приема като сериозно предизвикателство предстоящия двубой с втория отбор на един от лидерите в "А" група Литекс.

Всички в състава са здрави, няма и наказани и така старши треньорът Веселин Великов ще може да разполага с най-доброто. Единствено Атанас Атанасов не е напълно възстановен от контузията, която получи в последния мач, но най-вероятно ще бъде включен в групата за двубоя, който е днес от 14:00 часа.

„Отиваме в Ловеч да покажем, че сме най-добрият отбор в групата и заслужаваме първото място. Няма да ни е лесно. Съперникът ни разполага с много добри и талантливи младежи, има и няколко юношески национали. Това е голямо предизвикателство за нас – да се докажем и да покажем и че имаме място сред най-добрите“, каза треньорът на Дунав Веселин Великов.