Изпълнителният директор на Миньор (Перник) Велизар Димитров разкри пред БЛИЦ цялата истина за случилото се преди мача със Струмска слава вчера. Както е известно, младият нападател на радомирския тим Борислав Никифоров беше набит и не взе участие в срещата, завършила 3:0 за перничани. От тима на Славата обявиха, че атаката е извършена от фенове на Миньор, които искали да си отмъстят на Никифоров заради предателството му да премине в съседния град.

„Първо искам ясно да подчертая - категорично осъждам всякаква форма на насилие  - било то и в най-лекия й вид. Имам информация от органите на реда, която е повече от достоверна и гласи следното – става въпрос за битов инцидент, за удряне на няколко шамара и нищо повече. Чета, че имало побой голям заради предателство на Борислав към Миньор, което не отговаря на истината.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Вижте, това са млади момчета, кръвта им кипи и се случват десетки сбивания на ден из цялата страна. Аз не оправдавам никого и се надявам момчето да е добре и да се оправи бързо.

Искам обаче да уточня, че няма никакво предателство. Борислав беше освободен от Миньор, защото не е доказал качествата си, докато е бил в отбора. Не му е предложен договор и се е стигнало до раздялата с него. Така е преценило нашето треньорско ръководство. Идеологията на Миньор не отговаря на нивото на клуба от съседния град.  
Там се опитват да изместят фокуса на събитията, след като загубиха категорично от нас. Победата ни с 3:0 обаче им даде повод да твърдят, че ако Никифоров бил играл, резултатът щял да е друг. Моля ви, не искам да чувам такива глупости. Ами те Меси и Роналдо не играят редовно и никой не се оправдава с тяхната липса.

Ние сме на светлинни години от тима в съседния град и ги моля в Радомир да не се фокусират върху неща, които са извън футбола. Защото случаят с Борислав наистина няма нищо с футбола!

Вражда между нас и Стурмска слава няма, защото разликата е огромна. Ние се съревноваваме с големите отбори и сме в съвсем друга вселена. Приятел съм с техния президент от 25 години, но нека неговите колеги обърнат внимание на своята игра и представянето на отбора си. Пожелавам им успех занапред!

Не желая повече да ни звънят агенции, телевизии и сайтове, за да търсят мен и треньорите. Ето, това, което ви казвам, е официалната позиция на Миньор“, отсече Велизар Димитров пред БЛИЦ.