Бившият нападател на ЦСКА Велизар Димитров обяви, че новият треньор на “Левски” Николай Костов държи играчите му да бъдат дисциплинирани, не само на терена, но и извън него. В предаването “Голлиния” на “Дарик радио” той разкри, че настоящият му отбор Металург (Донецк) е практикувал атрактивен футбол под ръководството на Костов.
 
“Поддържаме близки отношения с Костов. Нищо не ми е споменавал за “Левски”. Може би, защото нищо не е финализирано. Ако подпише, феновете на “Левски” ще могат да се убедят какъв човек е Николай. След 2,5 години съвместна работа съм с добри впечатления, а и не само аз – цялата футболна общественост в Украйна”, разкри Димитров.
 
“В Донецк още се говори за атрактивния стил, който Костов наложи. Беше нещо като умален вариант на Барселона. Топката се сваля на земята и се играе много бързо. Такъв футбол се харесва на феновете. Николай Костов е изключително строг, но справедлив. Държи играчите да спазват дисциплина, както на терена, така и извън него. В Украйна още го уважават и негови плакати все още може да се видят. Ръководството трудно се раздели на него, два пъти му отхвърляха оставката”, допълни бившият нападател на ЦСКА./БЛИЦ