Треньорът на Миньор (Перник) Антон Велков каза, че целта на отбора е спечелването на Купата на България. Според него на всеки клуб, който участва в този турнир, би трябвало целта да е тази, още повече, че в България този трофей отваря пътя за Европа.

Колкото до предстоящия мач със Септември (Симитли) Велков каза, че отборът му отива да победи. Двубоят от 1/16-финалите е в сряда от 13:30 часа.

"Знаем, че домакините ще искат да ни победят и да се докажат срещу един елитен отбор. Ние обаче не мислим да правим разходки до там и да подаряваме мача. Първата стъпка е най-трудна, така че се надявам безпроблемно да продължим напред в турнира", каза пред e-79 Велков.

Младият спец добави, че ще даде почивка на голяма част от основните си играчи, сред които машината за голове на Миньор Горан Янкович и други, които изнесоха силни двубои за "жълто-черните". Според него е хубаво, че ще се даде шанс на тези, които по-рядко имаха възможност да играят и вярва, че няма да го разочароват. Велков забранил в отбора му да се говори за трансфери, тъй като много от публикациите не отговарят на истината и това обърква играчите.

Още повече, че от президента Никифор Вангелов знае, че не са постъпвали реално оферти за никой футболист на Миньор. Това обаче не означава, че ако постъпят оферти в клуба, няма да бъдат разгледани. Мачът в сряда в Симитли със сигурност ще пропусне и наказаният Велимир Иванович. /БЛИЦ