Стефан Велков има шанс да играе в петък за Манчестър Юнайтед за първи път. Бранителят на Славия е в английския клуб от понеделник и тренира с "червените дяволи", които искат да видят отблизо качествата му.

Решение дали 17-годишният българин ще сключи договор или предварително споразумение с гранда, се чака до няколко дни, пише "Труд".

В петък от 21,30 ч българско време тимът на Юнайтед до 21 години гостува на Арсенал в мач от Висшата лига за резервните тимове (до 21 г.). В нейния правилник има точка, според която всеки тим може да пусне в мач до двама играчи, които не са с договор, а на проби.

Двубоят ще е на малка арена в Боръмууд, Хертфордшър, на около 50 километра на север от стадиона на Арсенал - "Емирейтс".

Решение дали Велков ще е в групата, се чакаше в четвъртък следобед.
Мениджърът на младежката формация на Юнайтед Уорън Джойс трябва да координира такъв ход с наставника на първия тим Девйд Мойс, без думата на когото не става нищо в спортно-техническата политика клуба.

Джойс никога не е играл за Юнайтед, но бе посочен за поста от легендарния сър Алекс Фъргюсън. След идването си в клуба през лятото като мениджър, Мойс направи много промени в щаба, но не смени треньора на тима до 21 години.