Новият треньор на Славия Велислав Вуцов бе официално представен днес. Това се случи преди първата тренировка на "белите" от лятната подготовка. Вуцов ще изведе футболистите на най-стария столичен клуб за занимание от 18 часа. Президентът на Славия Венци Стефанов също присъства на пресконференцията, на която имаше и фенове.

Ултрасите бурно аплодираха Венци и Вили, които им обещаха участие в евротурнирите. Привържениците подариха на новия си треньор фенски атрибути и копие от учредителния протокол на отбора, наричан Бялата Библия.

"Всички познавате отлично Велислав. Няма какво да ви го представям. Знаете, че той е по-емоционален от останалите треньори. Надявам се това да е от полза за Славия. Ще гоним участие в Европа през новия сезон", обеща Стефанов.

"Славия има много добър потенциал. Не очаквайте сензационни трансфери и суперграндиозни промени в отбор. Ще се опитам да направим това, което трябва - да се класираме в Европа", каза Вили Вуцов.

"Искам само да ви кажа, че най-добрата ми година като футболист, бе именно в Славия. Имам над 300 мача в "А" група, тук ми бе най-добре. Станахме втори в първенството и трети за купата. Вкарах голове на Левски и ЦСКА, бихме и в двата мача. Дай Боже и през този сезон да запишем победи над тези два отбора", каза още Вуцов.

"Първите ни две контроли ще бъдат с Калиакра (на 11 юли) и Ботев (Криводол) (14 юли). На 15-и заминаваме за Словения. Там ще изиграем 5 контроли. Има варианти за проверки с английски отбор, Апоел (Тел Авив), Рад (Белград), Мура (Словения), националите на Бахрейн, както и срещу кипърски отбор. Завръщаме се в България на 26 юли, а за 1 август сме предвидили контрола, която още не е на 100% уредена. Има вариант да играем срещу чуждестранен отбор, който ще е на подготовка у нас, или срещу тим от "А" група", завърши Вуцов. /БЛИЦ