Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви след днешното извънредно заседание на ПФЛ, че клубовете си искат парите от телевизионните права до петък. Както е известно, bTV Media group наложи санкция от 200 000 лева заради мача Калиакра - "Левски". Според Стефанов това решение е напълно неправомерно, защото парите, които клубовете имаха да получават са за срещи, проведени миналата есен. Босът на Славия подкрепи колегата си от Каварна Цонко Цонев.

"По-скоро Цонко трябва да поиска някой лев повече, защото телевизията предава повече. Освен това този транш е за мачове, играни преди Нова година. Фактически за мен телевизията извършва едно самоправство, което не им прави чест. Аз лично имах по-добро мнение за тези хора. А това, че излъчват мачовете по кабеларка, за мен е обидно за българския футбол. И тук вече всички клубове трябва да се обединим и да вземем едно решение. Ако ще се подиграват и ще се гаврят с нас по този начин, не смятам, че те са най-достойният оператор, който трябва да излъчва българското първенство. Това е мое лично мнение. Начинът, по който постъпват, е меко казано некоректен", изказа негодуванието си Стефанов.

"Цонко е прав. Те излъчиха от неговия стадион. Даже направиха по-дълго предаване от необходимото. Ако футболният съюз го глобява, телевизията няма никакво право да налага санкции за мача в Каварна", каза босът на Славия.

"Дали сме срок до петък парите да се възстановят. Първо, защото този транш е за мачове, провеждани до декември. Ние бяхме така добри да ги изчакаме един месец, втори месец. Дотук телевизията и нейните ръководители са абсолютно неизправната страна в договора", категоричен е Венци Стефанов. /БЛИЦ