Николай Божов и Георги Христов не са отстранени или изгонени от Славия. Това заяви президентът на "белите" Венцеслав Стефанов, който обаче добави, че треньорският щаб не възнамерява да разчита повече на двамата опитни нападатели и те напускат "Овча Купел".

"Казвам това, за да дам яснота по ситуацията около тях. До края на шампионата обаче треньорското ръководство иска да залага повече на футболисти, на които ще се разчита и през следващия сезон, който е много важен за нас, защото тогава ще честваме стогодишнината на клуба. Това е причината, поради която Божов и Христов едва ли играят повече с белия екип. Но уточнявам - това е решение на треньорите", заяви още Стефанов пред официалния сайт на Славия.

"Използвам случая да благодаря и на двамата играчи за всичко, което са направили за Славия досега, за старанието им в тренировките и за себераздаването им в мачовете. Специално на Божов искам да благодаря и за важните голове, които отбеляза за Славия през последните две години. Така че в ситуацията няма никаква драма или нещо необичайно - просто треньорите ще залагат повече на футболисти, на които ще разчитат и догодина. А Божов и Христов просто не са сред тях...", добавя босът на Славия.