Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов даде рецепта за справяне с черното тото и говори за случилото се с ЦСКА и дълговете на клуба, както и за бъдещето на българския футбол.

„Черното тото може да се пребори само по един начин. Този, който се хване, го гоним завинаги от футбола. Аз винаги съм апелирал за това нещо, но моят глас е като глас в пустиня. Не можем обаче и да обвиняваме някого без доказателства, защото ще стане като израза на премиера „ние ги хващаме, вие ги пускате”, сподели Стефанов в интервю за Ринг.

Босът на Славия коментира за пореден път дълговете на ЦСКА и това, че клубът няма да играе в „А” група. „ЦСКА винаги е бил мамино детенце на нашето общество. За съжаление това му изигра и лоша шега. Не може по никакъв начин години наред да се толерират безобразия. Да не плащаш нито данъци, нито на футболисти и треньори, а да се чудиш само как да не дадеш парите. Ако аз и вие не си плащаме данъците, те и без това циганите нищо не плащат, а са само на яслата, ами и ние, ако не плащаме, какво става? БФС няма правомощията да се бърка в данъчната система на тази държава. Този орган не е оторизиран да следи дали си е платил данъците към държавата. Все пак обаче трябва да се санкционира много строго това, че не се плаща на футболисти и на треньори. Защото нещата се трупат и после стават като лавина. Сега, вместо ЦСКА да е на мястото си, като един европейски клуб, е обявен в несъстоятелност. Значи всички титли остават някъде в небитието, а сега друго дружество ще гради авторитет и история”, допълни още босът на „белите”.

„Аз си мислех, че германците са хора на честта и на думата. Подписахме договор, снимахме се с министри, но после се скриха и сега никакви ги няма. Аз винаги съм мислил, че само ние българите сме по обещанията и шмекериите”, отговори Стефанов на въпрос за новия стадион на Славия.

За представянето на българските клубове в Европа:

„Важно е отборът, който ще участва в евротурнирите, да остави някаква следа, а не като тази година. Безобразно се представихме просто, меко казано. Предполагам, че г-н Домусчиев си е взел бележка къде е сбъркал. Като гледам селекцията му и тези милионни покупки, си мисля, че той прави това за пробив в Европа. Иска ми се да има повече хора, които да дават пари за футбола.”

За бившия елитен рефер Калин Людмилов:
„Мисля, че Калин Людмилов стана жертва на футболен олигарх. През последните години се чувства сериозно подобрение в съдийството, но понякога се случват простотии. Ако искаш да те уважават, трябва да покажеш с поведението си на терена, че заслужаваш. Те футболистите ги псуват, а реферите седят и ги гледат. Таско (Тасков) просто проспа гола на Литекс срещу Лудогорец. БФС обаче няма правомощията и не може да реши проблемите на българския футбол. Той може да бъде от помощ, но не и да решава проблемите. Много от нещата не зависят от футболния съюз. Ето сега, предложението бе за трима футболисти под 21 години да играят във всеки мач. Станаха двама, сега е един. Тези хора, които са срещу това правило, те мислят ли за блъгарския футбол, питам аз.”

Накъде отива българският футбол?
„Не мога да кажа точно дали българският футбол отива напред или назад, отиваме встрани, според мен. Все пак има възможност да се върнем в правия път. Ние българите се гордеем с това, че никой не ни е помогнал, но пък затова се гърчим. Дай Боже българският народ да се събуди, защото не може за едни да бъдеш майка, а за други – мащеха.”

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016