Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред медиите след края на първенството. Той засегна доста теми и похвали селекционера на националния отбор Илиан Илиев за това, че не позволява да му се бъркат при определянето на състава.

"Сега измисляме нови закони. Едно време Баба Ванга викаше: “Кажи на тая да не си седи тука да чака - мъжо й пие и ги бие”. И да забраняват бетинг компаниите, комарджиите пак ще си играят. Свидетел съм на онова време, когато имаше нелегални хазарти, пак играеха. Този, който помага на спорта, трябва да бъде винаги добре приет и да му се дава шанс”, разясни Стефанов по повод всекидневно променящия се закон за хазарта, което се оказа, че създава огромни пречки пред българския спорт. След това босът на “белите” продължи и с коментар за развитието на българския футбол.

“Питате ме кога ще стане? Тогава, когато в българското първенство преобладаващата част от футболистите са българи. Преди известно време младежите победиха Полша. Отчетохме го като голям успех, въпреки че преди 25 години това ни беше като “Отче наш”, биехме ги като тупани, където ги хванем. Ако продължава така да се работи и се дава шанс на повече деца, ще постигнем успехи. Ако продължаваме да се заблуждаваме с разни формати на първенството без да даваме шанс на наши спортисти - няма да е скоро.

Дано го доживеете и да се радвате на някакъв успех. Защото аз, както казваше един приятел, ние сме в продълженията вече и не знаем кога ще свирне съдията. Но така, както я караме, не виждам шанс.

Ние не можем да бием Гибралтар. Хваща ме срам и ми иде да…”, допълни Стефанов, който не пропусна да похвали селекционера на “трикольорите” Илиан Илиев.

“Най-положителното качество на Илиан, той е бил футболист в Славия, аз съм го продал в АЕК, Илиан е куче. Ако му казваш пусни този, пусни онзи - няма да го направи. Има си собствено мнение и избира футболисти, които той прецени, което е достойно за уважение. Той успява, защото не можеш да го накараш “пусни тоя, защото е мой човек”, няма да стане", добави Венци Стефанов.