Президентът на Славия Венцеслав Стефанов направи скандално изявление. Той взе отношение и по въпроса с футболното хулиганство и дори даде за пример Гърция, където, според неговите думи, са закрити фенклубовете и положението се успокоило.

“Тотално трябва да се вземат мерки в българския футбол. Влизат олигофрени, хора с качулки, без качулки, събличат, обличат, палят стадиони...В една Гърция закриха фенклубовете и нещата се укротиха, само ние правим компромиси за някакви идиоти и олигофрени. След като има такива изстъпления, футбол няма да има”, избухна Стефанов.

Белият бос изпраща сезона в “А” група в минорно настроение. Той определи представянето на „белите” като слабо и подчерта, че за новия „юздите ще се стягат и ще се гледа напред”.

“Допуснах много компромиси и заради това класирането ни е незавидно. Стягаме юздите и гледаме напред. Ще се подсилим с футболисти в средата, в защита, във всички линии. Трябва да имаме нови попълнения. Ще разчитаме и на школата. Имаме много добри деца. Държа децата от школата да имат възможност за изява. Дали идва светли дни за съдийството? Всичко опира до възпитание и манталитет, заяви Стефанов. Ако няма натиск от ръководителите на клубовете, няма да има такива извращения. Всеки се заблуждава, че един съдия, когато му помогне, е застрахован и за следващите мачове, но идва по-добра оферта и положението става неудържимо.”

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА