Президентът на Славия Венци Стефанов коментира ситуацията в българския футбол, намесата на премиерът Бойко Борисов и пътят за излизането от кризата.

“Доколкото знам премиерът ще изиска от футболните президенти да направят нещо смислено. Да развият базите да подобрят спортно-техническото обезпечение. Това е хубаво, но трябва и БФС да се включи. Да дадат част от парите, които идват от УЕФА. Защото за футбол трябват пари. Не става само с директиви. Този метод вървеше до 10 ноември. А сега? Навсякъде е криза. Нещата се влошават. Славия успява да вкара пари в школата, но какво се получава? Ако бях дал тези средства за съдии в последните 3-4 години неизменно щяхме да сме в Европа. Аз искам обаче да има за децата. Хубаво е и други да го поискат. Ако премиерът разбере за уговорените мачове ще вкара всички президенти в затвора”, коментира Стефанов.

Той обаче призна, че Славия също се нуждае от финансова помощ.

"И ние сме като всеки един футболен клуб в България, и ние имаме нужда от помощ, за да тръгнем по пътя, който сме начертали. Предвиждаме да сложим осветление на стадиона. Но трябва да ни разрешат да модернизираме съоръжението. И да изготвим цялостен план, защото ако го сложим по сегашните очертания на трибуните, след това трудно ще можем да изградим нови трибуни. Но ние правим нещо. А другите? За това, е време за някой промени. Всеки, които иска да се занимава с футбол да извади план за модернизация на базите. Да прави депозит в банката в началото на сезона, за да е сигурно, че ще има пари за съдии, охрана, заплати... Така ще се подобрят нещата”, продължи Стефанов.

За финал той си пожела през новия шампионат феновете на Славия да се върнат на стадиона.

“Сезонът ще бъде удовлетворяващ за мен, ако публиката е щастлива от победите. Да идват с радост на стадиона. Но има и друг момент. Не можем да играем срещу съдиите и страничните фактори. Надявам се новият шеф на реферите Никола Джугански да си върши работата добре. И старият председател – Костадин Костадинов направи добро за съдийството, но не успя да изгони двама-трима връткалници. Ако съдиите свирят честно грандовете няма да са проблем. Ако има феърплей, по никакъв начин нито Левски, нито ЦСКА и Литекс ще ни притесняват. Това, че другите мои колеги не смеят да го кажат, а аз ви го казвам, не означава, че не съм добре, както ме изкарвате. Добре съм, да знаете”, завърши Стефанов.