Президентът на Славия Венци Стефанов скочи срещу един от шефовете във футболния съюз. Повод за гнева му стана казусът с нападателя Мирослав Антонов, който напусна Лудогорец и се присъедини към най-стария столичен клуб.

Днес Арбитражният съд на БФС призна, че договорът на играча с Лудогорец е прекратен, но препрати случая към Спортно-техническата комисия на футболния съюз, която трябва да реши дали Антонов може да бъде картотекиран в Славия.

“Миро Антонов ще играе в Славия, колкото и на онзи гном Борислав Попов да не му се иска. В тази страна има закони и те трябва да се спазват. В случая дори и парите на Кирил Домусчиев няма да помогнат и Миро ще играе в Славия”, заяви пред БЛИЦ Венци Стефанов.

Запитан, дали СТК може да се събере и да се произнесе по случая с Антонов до четвъртък, за да може Славия да го картотекира за първия пролетен мач с “Ботев” (Пловдив) в петък, Стефанов бе лаконичен: “Ще ги събера. Вярвайте ми, ще ги събера”.

“В България има закони. Не може някаква наредба на БФС да е с по-голяма сила от законите в тази страна. Правото е изцяло зад нас и във футболния съюз трябва да се съобразят с това. Дори и този безхаберник изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, който е юрист. Но той явно не ги знае тези неща и ще трябва да се съобрази със законите”, завърши Стефанов.