Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обяви, че треньорът на тима Милен Радуканов не е пред уволнение. Той беше категоричен, че „белите“ няма да изпаднат от „А“ група. Босът на Славия поиска отборите да дават финансова гаранция преди началото на сезона, че може да завършат първенството. Според него заради липсата на финансова стабилност някои клубове правят маймунджилъци, за да паднат с по пет гола разлика.
 
„Думата изпадане изобщо не се обсъжда. Славия никога не е изпадала, няма и да изпадне. Положително е, че с всеки мач отборът играе все по-добре. Вярно е, че не можахме да завършим по най-добрия начин мача с Литекс. Имахме много положения през второто полувреме, които не успяхме да оползотворим. Пропуснахме и дузпа. Противникът също имаше шансове“, заяви Венцислав Стефанов пред „Нюз 7“.
 
„Това са глупости“, коментира Стефанов на въпрос дали се клати стола на треньора Милен Радуканов.
 
„До две години Славия ще има нов стадион. Дали ще играе заедно с ЦСКА или някой друг отбор на този стадион, или ще бъдат само Славия и националния отбор, това не е от кой знае какво значение. Важното е, че ще има стадион. Убеден съм в добрите намерение на немската компания. Когато се преговаря с германци, нещата са сериозни. Не е като при нас, където важи поговорката „Аз може да не съм добре, но Вуте да е зле“. В Европа има много случаи, когато два отбора играят на един стадион. Техните президенти сигурно сами могат да финансират построяването на самостоятелен стадион, но въпросът е дали тази инвестиция може да се изплати. Защото един национален стадион трябва и да се менажира, в противен случай той носи огромни загуби. Такъв пример е стадион „Уембли“, който не в Бряг на слоновата кост, а в Англия. Въпреки това всяка година е между 7 и 11 милиона на загуба“, разкри босът на „белите“.
 
„На конгреса ще подкрепя този, който има най-добра платформа за развитието на българския футбол. Този, който успее да ни убеди, че в следващите години футболът в България ще бъде по-справедлив, по-истински. За момента не знам, че има друг кандидат освен Борислав Михайлов. Промяна трябва да има при всички случаи. Аз хиляди пъти съм казвал на Боби, че трябва да се отърве от този баласт, който има около него, и наследството, което е получил, или просто бъдещето на футбола ще зацикли. В момента не е толкова важно дали ще бъде Боби, Ицо, Иван или Петър, примерно. Важното е българският футбол да има повече шансове, че децата ще тренират на едни нормални терени“, категоричен беше Стефанов.
 
“Много отдавна съм казал, че в българското първенство нямат място 15-16 отбора. Много клубове едва връзват двата края. Според мен всеки един клуб трябва да даде в началото на сезона една гаранция, примерно 1,5 милиона лева, че може да завърши първенството. Защото в момента има реални шансове първата част да е седмица, втората да е петица. Трябва да има гаранция за финансова стабилност. Тогава няма да се прибягва до такива маймунджилъци, които виждаме в нашето първенство. Резултати от 0:5. Първото полувреме ще се избием, второто се чудим как да пуснем головете. Обещавам, че в сряда ще видите „Опълченците на Шипка“ в Любимец между местния отбор и Славия. Пускат по 5-6 гола. И понеже аз протестирам срещу това нещо, сега от Любимец в други ден ще скочат да доказват противното. Те едни мачове ги играят по един начин, а други – по друг. Клубовете нямат достатъчно финансови средства да са независими и има хора, които се възползват от тази ситуация и ги карат да вършат неспортсменски действия. От тези схеми се възползват хората, които играят черно тото“, заяви президентът на Славия.