Президентът на Славия Венцеслав Стефанов вярва, че шефът на БФС Георги Иванов и на селекционер на националния отбор Илиан Илиев работят правилно и резултатите от работата им са видими. Босът на „белите“ похвали футболните национали за играта срещу Беларус, но очаква труден двубой със Северна Ирландия.

"Харесаха ми, играха всеотдайно и дадоха всичко от себе си. Вратарят на Беларус имаше голям ден. Беларус е преодолим отбор и мисля, че този мач беше задължителен за спечелване. Ирландците няма да ги уплашим с шум, те са свикнали. Можем да ги победим само с правилна игра. Публиката ще даде криле на футболистите, а доне те дадат повече от себе си, за да пробият защитата на съперника. Северна Ирландия е много корав отбор. Този мач ще бъде тежък, но са преодолим противник. Ако победят, националите ще имат повече смелост. Илиан Илиев определено работи добре. Той е корав", заяви Стефанов при гостуването си предаването "Арена спорт" по БНТ.

Според него прекратяването на договора на председателя на Съдийската комисия Давид Борбалан е трябвало да се случи дори по-рано.

"Отстраняването на Давид Борбалан определено е за добро. Още Боби Михайлов трябваше да го смени. Дано Георги Иванов намери правилен заместник. Да се робува на имена е излишно. Отстраняването на Борислав Попов е празник. Дано новите работят за интереса на БФС. За момента Георги Иванов работи правилно. Трябва му още малко време, за да вземе по-правилните решения от предшествениците си", допълни бизнесменът.

Ръководителят на "белия клуб" смята, че дербитата между ЦСКА и Левски трябва да се играят пред публика.

"Футболът е за хората. Полицията и охранителните фирми не трябва да разрешават да стават ексцесии на мачовете. Георги Иванов не е виновен, че се смени датата. Виновна е общината, защото дава стадиона за концерти. Футболът кучета го яли", добави президентът на Славия.

Венцеслав Стефанов сподели защо според него ЦСКА изпитва затруднения.

"Новият собственик на ЦСКА няма около себе си хора, които да му покажат вярното. Имам добро мнение за този човек. Може да го оцапат зарази запалянковски истории. Трябват му хора, които да му дават правилните съвети. Той е бил далеч от футбола. Това бреме, което поема, не може да се носи със сульо и пульо. Въведете ред в собствената си къща и ще имате успехи", завърши Стефанов.

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025