Президентът на Славия Венцислав Стефанов коментира темата със скандалните разкрития на Николай Божов. Както е известно, доскорошният нападател на “белите” разпространи писмо до БЛИЦ и още няколко медии, в което твърдеше, че има опит за даване на подкуп на съдия от страна на треньора Мартин Кушев. Само два дни след това Божов се отметна от думите си и написа второ писмо, този пък публикувано на официалния сайт на Славия.

"Вие сте интелигентни хора, по-голяма простотия не може да съществува. Как може някои от нашите треньори да ходи и да дава пари на някого в Каварна. Това са безумия. Някой, ако е попрекалил с алкохола и някои колега, ако е искал да направи сензация, да наистина... И виждате кого търсят, хората, които Кушев е освободил. Това са пълни простотии, аз ви казвам, съвсем честно и откровено, разпитал съм всички момчета и се смеят. Не му прави чест на Божов, че съм му дал да яде бял хляб и да стане известен. БФС да сезира прокуратурата, те не я сезират за неща, които са явни и се виждат мачове, които са доста по-съмнителни, а сезират сега, няма лошо”, заяви Венци Стефанов.

“Не му прави чест на Божов, че личните му мотиви с Кушев го карат да говори такива неща. След като треньорът е преценил е, че не му трябва и не му влиза в плановете, аз се съгласявам с него. Божов ми се обади и постоянно ми се извиняваше, като каза, че няма проблеми с мен, а с Мартин Кушев. Казах му, ако има проблеми с Кушев, вижте се, набий му един шамар. После ми мрънка. Стига с този Божов, излезе ми на голата глава. Хванете го, разпитвайте го, стига с тоя Божов, има Славия и това е, край, не ме интересува Божов и Божовица. Извадих го от нафталина, само майка му го познаваше. Какво като е вкарвал голове за Славия, аз затова съм го взел“, заяви Венци Стефанов.

“Въпреки че и този сезон не успяхме да се класираме за УЕФА, няма да освобождавам Кушев. Целта за 100-годишнината си остава Европа. Не мога да давам гаранции дали ще успеем, но вие какви гаранции искате да ви дам - банкови или други“, завърши босът на ”белите”./БЛИЦ