„За мен Хубчев предаде Борислав Михайлов. На 100 процента го предаде. Не се постъпва по този начин и няма обяснение защо той не подходи уважително към човека, който му гласува доверие и му повери да води националния отбор”, заяви президентът на Славия и член на Изпълкома към БФС Венцеслав Стефанов.

„Някъде беше забъркано и моето име. Не знам дали селекционерът си дава сметки, че всеки има право да изрази мнението си. Аз съм го направил, без да ангажирам никого, и не знам какво го е обидило.

Мисля, че си е намерил място в Левски и поставя хората пред свършен факт. Това си е за негова сметка. Честта да бъдеш национален селекционер явно не е за всеки”, добави Венци.

На въпрос кой трябва да поеме националите, тъй като до следващите ни евроквалификации (през юни с Чехия в Прага и с Косово в София) има още много малко време, Стефанов отговори така:

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Борислав Михайлов ще реши. Ако реши да се консултира с нас, ще кажем мнението си. Аз имам такова, но не желая да споменавам публично имена.

Трябва обаче да е човек със самочувствие и смелост да налага млади футболисти. Хубчев се осмели да пусне Мартин Минчев от Черно море в квалификациите и видяхте какво приятно впечатление остави момчето”.

„Това е пътят – да се дава път да младите. Във вътрешното първенство има момчета с отлични качества. Виждате, че едни и същи играчи се въртят през последните години в националния отбор и  няма напредък. Да, играят в чужбина, ама в какви клубове са там? За съжаление нямаме такива като Стоичков, Емо Костадинов, Трифон Иванов, Балъков и другите, които бяха фактори в клубните си отбори.

За да имаме обаче по-добро поколение, единственият ни шанс е да се направят два-три стадиона, с които ще кандидатстваме за Евро 2028. . Трябва да има и по-солидни бази с повече помощни игрища.

На мен ми се иска в София да бъде изграден един нов стадион. Това ще се случи само ако Бойко Борисов предприеме мерки. И аз силно се надявам той да го направи. Борисов даде шанс на българския футбол и българския спорт. Доста средства бяха отделени за спорта.

Сега надеждата е Борисов да направи така да имаме тези стадиони. Ако дойде друг на власт, нищо няма да се получи. През властта минаха царе, папи, демократи, но само при Бойко се отделят пари за спорта. Това не е предизборна кампания от моя страна. Просто фактите са такива – Борисов е помогнал на много клубове, включително и на Славия. Ще спомена за електрическото осветление на нашия стадион, както и на тези на другите стадиони. Това е огромна помощ, една от най-големите, оказвани в спорта през новия век. Ние му благодарим на Бойко Борисов за помощта и се надявам и занапред да помага на спорта”, завърши президентът на Славия.