Президентът на Славия Венцеслав Стефанов гостува в предаването „Арена Спорт“ по БНТ. Той взе отношение по важните теми за българския футбол. Босът на „белите“ изрази позиция, че контресът за избор на нов президент на БФС през лятото трябва да бъде редовен, а не извънреден.

„Изборът на дата за конгреса на БФС е една от недомислиците, защото това е харчене на пари. Мисля, че трябва да се направи така, че това да бъде редовен конгрес, а не да се мисли дали ще има после пандемия да се прави нов конгрес. Българският футбол може да тръгне нагоре, но тези, които го управляват трябва да знаят, че без аматьорски футбол няма да стане. Уличният футбол свърши, училищният футбол свърши, ако посегнем на аматьорите – ще станем убежище за бежанци. Голяма грешка е това, че някои мои колеги посегнаха на аматьорския футбол“, заяви Стефанов.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

„БФС трябва да бъде оглавена от човек, който е показал, че като футболист и ръководител може да даде още на българския футбол. Някои колеги считат, че футболът е бизнес. Не, колеги, не е бизнес. Футболът е магия, която владее цялата държава и всичко започва от улицата. Трябва да гледаме на него като средство за възпитание. Футболът трябва да се ръководи от човек, който да не мисли за бизнес, а да даде допринесе на всички. Футболният съюз трябва да работи успоредно и в разбирателство с държавата. Затова всички трябва да работим заедно. Да сравняваш Емил Костадинов с Димитър Бербатов е като да мериш Лом и Лондон. Единият играеше в Лондон, но Костадинов донесе незабравима радост на цяла България, а Бербатов каза: Майната ви, на всички българи.“

Венцеслав Стефанов взе отношение и по очакването въвеждане на системата за Видео асистент рефер.

„Виждате какво става в Англия и всички се оплакват от ВАР. Ще видим какво ще стане в България. При нас всяко чудо е за три дни и след време сигурно ще бъде отречено. Много пъти съм казвал, че нашите съдии ще се справят и без такава помощ, ако не им се бъркат в работата. А не да им звънят разни собственици на отбори и да им оказват натиск“, коментира Стефанов.

Босът на Славия коментира и изборът на Ясен Петров за селекционер на националния отбор по футбол.

„Доколкото знам Михаил Касабов е говорил с 3-4 човека. Едни са поставили неизпълними условия, други директно са отказали. Ясен Петров е постигнал успехи с труд и работа. Доказал е, че не се страхува от трудностите. Прие да работи с всички условности на договора 1+1 години. Резултатите ще покажат има ли напредък. Ясен Петров трябва да направи реформата във футбола“, призна президентът на „белите“.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021