ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов публикува специално обръщение до президента на БФС Борислав Михайлов и до спортно-техническото направление на футболната ни централа. Босът на „белите“ обръща специално внимание относно неяснотата в правилника за сезона за определянето на крайното класиране в efbet Лига на отборите, участващи в плейофите за разпределение на местата от седмо до десето. Стефанов призова подреждането да се извърши по показателите, валидни за останалите две плейофни групи. Тези за местата от първо до шесто и от 11-о до 16-о.

Toп Коефициенти за efbet Лига!

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ОБРЪЩЕНИЕТО НА ВЕНЦЕСЛАВ СТЕФАНОВ
До

Президента на БФС
г-н Борислав Михайлов

Копие
Направление “Спортно техническо “на БФС

СТАНОВИЩЕ НА ПФК СЛАВИЯ 1913 СОФИЯ
относно неяснотата за определяне на крайното класиране на отборите в група “А” – от седмо до десето място, в първенството на Първа лига

Господин Президент,
Господа от Направление “Спортно-техническо”,

Моля да обърнете внимание на следните обстоятелства:
наближава краят на държавното първенство в Първа лига и на преден план излиза начинът за определяне на крайното класиране. Както е известно отборът на Славия в плейофната фаза участва в група “А” – за класиране от 7-о до 10-о място. От Член 4 на Наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2022-2023 не става ясно кои показатели и от коя фаза на шампионата ще се вземат предвид при подреждането на отборите в посочената плейофна група “А” – от редовните 30 кръга или от допълнителните 6 срещи в плейофите. Защото в точка 2 на Член 4 е изрично посочено, че за класиране от 1-о до 6-о и от 11-о до 16-о място при равен точков актив ще се имат предвид останалите показатели от редовната фаза на първенството, но за група “А” такова уточнение не се прави.

Ето защо ние настояваме крайното класиране в група “А” да се извърши по показателите, валидни и за останалите две плейофни групи – за класиране от 1-о до 6-о и от 11-о до 16-о място. Считаме за задължително БФС да прояви такава справедливост, като напомняме важността на седмото място в крайното класиране, позволяващо участие в бараж за място в европейски клубен турнир.

Венцеслав СТЕФАНОВ
Президент на ПФК Славия 1913 София
31 май 2023 година

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!