Президентът на Славия и член на Изпълкома Венцеслав Стефанов коментира горещата новина на БЛИЦ,  че Павел Колев и Тервел Златев ще станат част от екипа на Димитър Бербатов в битката за шеф на БФС. Той засегна и друга изключително много дискутирана новина – евентуалната промяна на формата на първенството от 14 на 16 отбора.

„Говори се, че Павел Колев и Тервел Златев вече минали към екипа на Бербатов и Петър Величков. Това са хора, които бяха освободени от БФС за нарушения. За финансово доказани нарушения. Говоря и за единия, и за другия. И сега същите тези хора, които сгафиха жестоко, когато бяха във футболния съюз, искат пак да се намърдат там зад гърба на другиго. Как ви се струва това?! Нека не си отварят повече устата и да не изпадам в подробности относно техните нарушения, защото ще стане много скандално“, заяви Венци Стефанов пред БЛИЦ.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

„Що се отнася до формата на първенството. Хора, разберете, това не е моя идея. Аз не съм тръгнал да спасявам Славия от изпадане по административен начин. Аз искам да се доиграе първенството и да се затворят устите на някои хора.

Славия няма да загуби, ще загубят популярни и доказани футболни региони у нас като Враца, Монтана, Търново, ако техните отбори изпаднат. Защото там е люпилнята на българския футбол, там се раждат таланти. Вижте онзи ден в Търново колко хора имаше на мача и как горещо подкрепяха отбора си.

Опитват се да ме убеждават, че зрителският интерес се бил повишил заради сегашния формат на първенството. Ами той е такъв от пет години. Повиши се в последната година, защото има пандемия. Хората бяха затворени и затова се завиши гледаемостта на мачовете по телевизията. Но когато пандемията свърши, интересът ще е като при предишните четири години. Не може да се промиват мозъците на феновете по този начин от хора, които нямат представа от това нещо“, добави Стефанов.

„Дали ще има промяна на формата на първенството утре, не знам. Това ще го решат клубовете и хората, които си дават парите за футбола.

Казват, че ако отборите станат 16, това щяло да бъде предпоставка за черно тото. Голяма глупост! Ако са 16, пак ще има плейофи, както е в момента. Пак ще е почти същото. Ама някои отбори нямало за какво да играят, нямало да има интрига. Ами сега има ли интрига при някои отбори, които са в златната среда, които нито са застрашени от изпадане, нито гонят евротурнирите.

Връщам се пак на темата за Бербатов. Нека ми каже колко лични пари е дал за спорта. Колко е дал? Ама благодарение на него ЦСКА получил милиони навремето. Как не го е срам така да го говори! Защо това не го изтъкват Стоичков, Емо Костадинов, Балъков, Лечков, Любо Пенев и други?  Бербатов 20 лева не дава да почерпи приятел, ще дава пари за футбола!

Ами Христо Порточанов. Шапка му свалям. Това е единственият президент на клуб, излязъл с пет милиона лева печалба, изчистена от данъци. Браво на него! Само че БФС не е Нефтохимик, няма ги Митко Събев и Денис Ершов, Бог да го прости. Така че – Порточанов като Бербатов. Какво е дал той за българския футбол от личния си джоб?“, попита за финал Венци Стефанов.