Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че “Левски” и ЦСКА не се занимават с черно тото и заяви, че дори да има такова, то е на много ниско ниво. Босът на “белите” похвали селекционера на България Любослав Пенев и новия изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев.

"Боби Михайлов беше прав онзи ден в едно интервю, когато каза, че именно тези, които най-много говорят срещу черното тото изгоряха първи - Германия, после Италия. Просто там имаха смелостта да бръкнат в проблема. Сигурен съм, че този момент ще дойде и у нас. Иначе съм съгласен още с Боби, че и да има черно тото в България, то е на много ниско ниво. Нито Батков, нито хората в ЦСКА, нито Киро Домусчиев или който и да е друг президент от "А" група се занимава с подобни работи. И най-слабата държава е по-силна от най-силната мафия. Когато държавният апарат реши да се действа според законите, нищо не може да го спре", каза Стефанов пред ТВ7.

Според него президентът на БФС Борислав Михайлов трябва да намира силни спонсори за родния футбол: "Навсякъде в Европа президентите на футболните съюзи са уважавани публични личности, не е задължително да са играли футбол. Длъжността на Боби Михайлов е да бъде мениджър и да осигурява силни спонсори за футбола, но явно липсват мениджърски качества, защото това не се получава. Не казвам, че не се опитва, напротив, просто много малко наши фирми са включени в наливането на средства във футбола. Трябва да се привлекат и част от големите чуждестранни компании, които са на нашия пазар".

Президентът на Славия похвали селекционера на България Любослав Пенев за работата му в националния отбор.

"Видя се, че когато точният човек е на място, нещата се получават и резултатите идват. Вижда се голямо израстване в отбора, момчетата се раздават на 100%, както се казва си оставят сърцето на терена. Някои от тези футболисти дори не бяха титуляри в отборите си, а се получи един страхотен колектив", каза Стефанов.

Той коментира и вечното дерби, което завърши с успех на ЦСКА с 1:0.

"Не се получи много хубав мач. ЦСКА обаче спечели заслужено, играчите се бориха за всяка педя земя, имаха повече положения и като цяло надиграха Левски. С идването на Жоро Илиев в ЦСКА настъпиха доста корекции, които се дължат основно на него. Отново се потвърди максимата, че в това дерби отборът, който е на по предни позиции в класирането губи. Явно, когато си по-назад в класирането стимулът е много по-голям. Отделно на това Стойчо Младенов е страхотен мотиватор и се видя как бе надъхал футболистите на ЦСКА. Това дерби просто си има един особен заряд".