Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде пресконференция преди началото на сезона в „А“ група. Босът на „белите“ разкри личната си визия за телевизионните права.
 
„Случващото се в българския футбол е олицетворение на това, което се случва в държавата. Постоянни разправии и според всеки някой друг е виновен. Най-страшното е, че на много от възловите постове в държавата са назначени меко казано неграмотни хора. Затова такова ни е дереджето. Всеки гледа собствения си интерес, вместо да мисли за обикновения човек. Ние в Славия не сме последователи на Майка Тереза, но мислим малко по-човешки“, сподели Венци Стефанов.
 
„Почти навсякъде в държавите с нормален футбол, голяма част от парите идват от телевизиите. Имахме такъв урок във футбола. Първо го взимат, за да вдигнат рейтинга си, а после започват да казват, че са на загуба. Същото се случи и сега с ТВ 7. Ние от много години обмисляме идеята за платен канал. Мисля, че никой не би отказал да дава по 5 лева на месец, за да гледа българското първенство. Водили сме преговори. Ако имаш милион и половина абоната, 20% от тях ще се включат. Тогава можеш да кажеш, че тези хора мислят за българския футбол. Разговаряли сме и с Борислав Михайлов. Много хора стоят зад тази идея, но има и такива, които може би пречат това да се случи“, допълни президентът на Славия.
 
„Аз съм убеден, че ако това нещо се случи, в българския футбол ще влязат чисти пари. В Гърция всеки отбор, който влиза в елита, получават по 4,5 милиона евро в началото. При нас всичко идва на готово или гледа да открадне. Аз не виждам светлина в тунела, защото тези, които разполагат с тези абонати стоят настрани и не искат да се захващат с тези неща“, коментира Стефанов.
 
„Искаме Славия да бъде тази, която е била през последните 100 години, че даже и по-добра. Стефан Велков е едно от най-интелигентните и най-надарените момчета и вярвам, че ще играе в голям клуб. Решил съм, че ако мога да помогна за негов трансфери или за други деца от Славия, да не се налага след това да плащат процент на някакви мениджъри“, добави босът на „белите“.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите