Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде обширна пресконференция в Пресклуб "България", в която сподели мнението си за случващо се у нас. Заедно с коментара за последното интервю на Гриша Ганчев и атаката му към БФС и феновете на родните клубове, Стефанов говори и по още няколко интересни теми, като започна с историческата победа на Пирин над шампиона Лудогорец с 5:3 снощи.

"Пирин не е слаб отбор. Проблемът беше, че преди това имаше един некадърен треньор, който докара тима до това дередже. Най-накрая ръководството взе мерки и резултатите са налице. През пролетния полусезон нещата ще бъдат по-различен начин", заяви той, след което беше попитан за амбициите на Димитър Бербатов да оглави родния футбол.

"Бербатов не иска да управлява с Борислав Михайлов. Той жена си не може да управлява, тръгнал с футбол да се занимава", заяви босът и започна да говори за новината на БЛИЦ, че босът на Царско село ще спре финансирането на мъжкия отбор.

"Нямам информация за Царско село, даже сигурно и Стойне не може да каже какво ще се случи. Симпатичен отбор, лично на мен ми харесваха, но тази честа смяна на треньори не мисля, че се отрази добре", заяви Стефанов и каза няколко финални думи за решението си да задържи в отбора нападателя Жуниор Мапуку, който беше отстранен от треньора Златомир Загорчич заради нарушаване на дисциплината.

"Понеже съм расист, връщам Мапуку в отбора", започна с ирония президентът на Славия и потвърди думите си, които вчера заяви пред БЛИЦ. "Силно се съмнявам в неговата история за починалото дете, защото в годините съм се наслушал на всякакви варианти. Проявих човечност и му давам втори шанс и дано разбере, че трябва да си го заслужи", завърши той.