Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков намекна за раздялата на "червените" с Любо Пенев. При пристигането на аерогара "София" преди отпътуването за Лондон шефът заяви, че клубът стои зад старши треньора и той ще излезе с чест от тази ситуация. Както е известно, вчера бургаския Административен съд забрани на Пенев да напуска България.

Така "армейците" отпътуваха за гостуването на Фулъм без наставника си, а на "Крейвън Котидж" ще бъдат водени от помощник-треньора Радослав Здравков. Двубоят от Група "Е" на Лига Европа е утре от 22:05 часа.

Малко по-късно обаче Живков направи ново изказване, уточнявайки, че Любо Пенев може да остане наставник на ЦСКА само, ако оправи проблемите си с държавата и отново му бъде разрешено да пътува зад граница.

"Проблемът засяга лично Любослав Пенев. Нищо драматично не се е случило. Той даде последните указания на момчетата. Досега бяхме заедно", коментира Живков на аерогара "София".

"Заявили сме пред УЕФА, че Ради Здравков ще води отбора. Любослав Пенев ще продължи да води ЦСКА и решението на съда в никаква степен не би повлияло на нашето решение", добави изпълнителният директор на ЦСКА.

"Клубът стои зад Любо. Момчетата излизат разтоварени. Ще се радвам да играем хубаво и те да са доволни. Той ще излезе от тази ситуация. ЦСКА винаги си е имал имидж. Неприятно е като факт. Любо ще излезе с чест от ситуацията. Дано момчетата покажат една добра игра и да ни зарадват", каза още Венци Живков. /БЛИЦ