Официалният сайт на Видима-Раковски потвърди новината на БЛИЦ, че вратарят Пламен Илиев ще премине в “Левски” през зимата и ще остане на “Герена” през пролетния дял от първенството. Вицепрезидентът на тима от Севлиево Веселин Данев заяви пред нашата агенция, че младият страж ще подпише със “сините”, но няма да бъде върнат обратно във Видима, за да доиграе първенството.

Ето официалното съобщение в сайта на Видима-Раковски

Вратарят на Видима-Раковски Пламен Илиев ще играе от пролетния полусезон в “Левски”. Ръководствата на двата тима вече финализираха преговорите, които се водят от два месеца. Договорът ще бъде подписан през следващата седмица. Първоначално имаше вариант Илиев да доиграе първенството в Севлиево, а от лятото да премине състава на Ясен Петров. За това особено много настояваше старши треньорът Димитър Тодоров, който разчита много на вратаря и се надяваше той да помогне в борбата за оставане в групата. В крайна сметка, ръководствата се договориха Пламен веднага да стане част от “Левски”. На практика, той вече е изиграл последния си мач за Видима-Раковски. На финалните преговори от севлиевска страна присъстваха президентът на Клуба Ярослав Дончев и вицепрезидентът – Веселин Данев, а за “сините” – адвокат Тодор Батков и Георги Иванов – Гонзо.

Президентът на Видима-Раковски Ярослав Дончев потвърди, че сагата около трансфера на младежкия национал е приключила и той ще стане футболист на “Левски”. “Убедени сме, че направихме най-доброто за Пламен Илиев и той ще има възможност да се развива. Пожелаваме му успех”, заяви Ярослав Дончев.

”Смятам, че всички трябва да са доволни от този трансфер. Аз съм убеден в качествата на Пламен и съм сигурен, че той ще си извоюва титулярно място в “Левски”. Успяхме да се договорим да получим като преотстъпени трима футболисти, с които да подсилим отбора", коментира вицепрезидентът Веселин Данев./БЛИЦ