Чистката във Вихрен не спира, след като днес от клуба бяха изгонени четирима опитни играчи. Това са Светослав Георгиев, Красимир Георгиев, Славчо Бойчев и Мирослав Петров. Само преди дни от Сандански бяха натирени и трима италианци.

Решението е продиктувано от това, че след изиграването на мачовете от първата третина на Западната "Б" група, отборът от Сандански няма шансове да атакува "А" група.

Председателят на Управителния съвет на Вихрен Георги Манолев заяви, че уговорката с тях била да останат в тима до зимата и да помогнат за по-предно класиране. На фона обаче на незадоволителните резултати и това, че те са с най-високи заплати в отбора в условия на финансова криза, ръководството взе решение да ги изгони

Договорите на играчите ще бъдат прекратени по взаимно съгласие, като клубът ще им изплати всичко, което им се полага, като премии и заплати.

Така целта пред Вихрен през този сезон ще бъде утвърждаване в Западната "Б" група с изцяло местни кадри в състава.

Утре селекцията на Йордан Самоковлийски приема Спортист (Своге) в мач от 1/32-финалите на турнира за Купата на България. Спецът няма да може да използва защитника Цветелин Радев, който е наказан заради натрупани пет жълти картона. /БЛИЦ