С 13 нови футболисти Вихрен очаква четвъртия си сезон в "А" група. Санданчани започват като домакини на Левски в новото първенство, а старши треньорът им Филип Филипов очаква добра игра на своите и в никакъв случай загуба. "Подготовката ни премина много добре - в Банско и в Германия, където участвахме в много силен турнир. Смятам, че функционално и игрово сме в добро състояние, но имам желание да вземем играчи на още два поста. Единият от постовете, където търся подсилване, е централният нападател. Взехме за тази позиция Масена Моке, но той все още не е готов напълно. Вероятно ще можем да разчитаме на него след 20 дни", каза Фичо и добави, че няма намерение да разкрива кое е другото слабо звено в отбора.
"Тази година очаквам стабилни игри и въпреки многото нови футболисти, се надявам, че ще завършим в първата половина на таблицата", допълни Филипов.
Той каза още, че през този сезон Вихрен спира с практиката да сменя много футболисти всеки сезон. Качествените играчи ще бъдат задържани с дългосрочни договори.
Както и всеки нов отбор, така и Вихрен вероятно ще има проблеми с обиграването и ритъма. Още повече, че цялата защита ще бъде в нов състав за предстоящото първенство. Сега обаче Филипов се надява, че този период ще бъде преболедуван по-бързо.
Новите в тима са вратарят Флориан Лучани, Кирил Джоров, Светослав Георгиев, Кирил Андреев, Ивайло Соколов, Федерико Рарис, Гастон Писани, Масена Моке, Марсел Еламе, както и четирима юноши, които в близките 2-3 сезона трябва да се наложат в мъжкия футбол. /БЛИЦ