Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов даде пресконференция преди първия мач от пролетния дял на “А” група срещу “Ботев” (Пловдив), който е в петък от 15:30 часа на стадиона в “Овча Купел”.

„Има доза оптимизъм във всички предвид труда и силите, които хвърлихме в подготовката. Оптимизмът е до петък, реалностите ще ги видим след мача с “Ботев””, заяви Вуцов.

“Не смятам, че имаме вина за контузиите, които ни споходиха. Тренирахме по правилна програма, но за жалост се получиха тези проблеми. Последният контузен е вратарят Емил Петров, който скъса коленни връзки и поне месец ще бъде в гипс. Георги Петков е бил в болница на системи заради вирус, но той е добре и се надявам да стисне зъби за мача в петък. Другите, които със сигурност пропускат мача са Дяков, японците Мацуи и Акийоши, Тодор Колев, Николай Дюлгеров. Може би изпускам някой, но това е футбол, получават се такива неща”, допълни наставникът на “белите”.

Старши треньорът коментира и случаят с Мирослав Антонов, който се готви с тима, но към днешна дата няма права да играе за „белите“, понеже има да разрешава спор около контракта си с Лудогорец.

„Моето мнение е, че БФС сами си създават напрежение. Уважавам Боби Михайлов, той е положителен човек, но хората около него са пълни безхабернци. Има си документи, черно на бяло, по Кодекса на труда договорът на Антонов с Лудогорец е разтрогнат правомерно, а те си прехвърлят топката от една комисия на друга. Или не искат да прочетат правилниците и документите, или се решава в полза на силните. Някой е обвързан с БФС, не казвам, че това е Боби Михайлов, но ако Мирослав Антонов не бъде картотекиран утре, някой ще си плати. Ще се съдим до дупка, ще се плащат неустойки за забрана на труд”, каза Вуцов.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ