Новият треньор на "Ботев" (Пловдив) Велислав Вуцов критикува Станимир Стоилов, обявявайки, че не одобрява футбола, който "канарчетата" са практикували под ръководството на Мъри.

"Аз предпочитам директния, бързия футбол - да се надиграваме с противника. Може 10 минути да владеем топката, но да вкараме три гола. После трябва да се браним сполучливо. През миналата година "Ботев" игра по-пестеливо и искаше да надхитря отборите. Играеше малко по-лежерно, по-бавно. Не казвам, че съм по-знаещият и можещият, но това е моята философия за футбола. Ще ми трябва време да променя стила", коментира Вуцов при представянето си в "Ботев" (Пловдив).

Към момента новият треньор не е напълно наясно на кои играчи ще разчита. "В по-голямата част се знае кой остава и кой - не. Трябва да се изясним кой има желание да остане и да воюва, да работи и да страда за марката "Ботев", ако трябва. Защото "Ботев" е име, марка. Има най-важното нещо - история и феноменална публика. До края на седмицата ще има пълна яснота кой остава", добави Вуцов.

"Мога да гарантирам едно, че няма да позволя в отбора да се взимат 7-8 души на килограм. Бъдете сигурни, че няма да привличаме играчи, които догодина ще искаме да изгоним", каза още новият треньор на "Ботев" (Пловдив).

"Договорът не съм го подписал още и не знам за колко време ще е", добави Вуцов.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа