"Ботев" (Пловдив) официално представи новия си треньор Велислав Вуцов. На първата си пресконференция в Коматево ексцентричният специалист каза, че "канарчетата" няма да се борят за титлата, но също така няма и да изпаднат. Вуцов-младши поясни, че целта е класиране в Топ 8 на "А" група. Новият наставник ще дебютира начело на "Ботев" още в четвъртък - домакинството на австрийския Санкт Пьолтен от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Мачът е от 19:45 часа на стадион "Лазур" в Бургас.

"Благодаря на ръководството на "Ботев" (Пловдив), че ми гласува доверие и ме покани, макар и в труден за клуба момент, за треньор. Живея в България и съм запознат с българската действителност. В България има няколко символа и това са "Левски", ЦСКА, "Ботев" (Пловдив) и Черно море", каза Вили Вуцов.

Треньорът, който беше без работа от май 2013-а, когато се раздели със Славия, поясни, че съжалява за временно прекратения голям проект в "Ботев" (Пловдив).

"Наложи се промяна на един уникален проект, който бе замислен. Много съжалявам, че този голям проект, който тръгна да се създава, отиде на по-заден план. Надявам се и му стискам палци, знаете за кого говоря, за г-н Цветан Василев, да се върне и реализира проекта. Знаете, че в клуба има доста скъпи футболисти и ръководството си е направило точен отчет. На всички ви е ясно - трудно ще се борим за титла. Няма да се борим и за оставане и това трябва да знаете. Целта е класиране в първата осмица. Аз съм нахъсан да се боря за това, което искам. За мен 7-мото място е по-добро от 8-ото, както и 5-ото е по-добро от 6-ото. Знам, чувам и виждам, че има добри млади играчи в "Ботев". Ще им дадем шанс по някакъв начин. Дай Боже и повечето от опитните футболисти да останат. "Ботев" не е удавник, за да го спасяваме. Не съм спасител. Трябва ни обединение и малко спокойствие", допълни Вуцов.

"Аз съм реалист, може би съм и глупак, но ще се преборя за успеха в "Ботев". Знам какво значи "Ботев". Работил съм в Черно море, където знаех къде попадам. Не си тръгнах на бял кон, а на Порше. Надявам се в "Ботев" да не ми искат оставката. Който ни подцени, ще бере ядове, това трябва да е ясно", каза още Вуцов.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа